Filmworker's Club

Brininstool + Lynch Architects: Filmworkers Club

Filmworker's Club

Dallas, Texas

1995

The Filmworker’s Club presented several unique conditions which resulted in a number of decidedly unorthodox solutions. The challenge of matching a comfortable client experience with the highly specialized film editing functions was met with thoughtful arrangement of space and careful orchestration of materials and technology. By placing the state-of-the-art post-production equipment and specialized mechanical systems at the core of the floorplate, offices, reception, and circulation could be moved to the perimeter to take advantage of natural light. Throughout highly-figured wood ties each of the varied programs together into a unified whole.

Project Type

Commercial

SIZE

5,000 square feet

CONTRACTOR

Denneheny Construction

PUBLICATIONS

Cohen, Edie. “Brininstool + Lynch,” Interior Design, May 1996, 164–167.